»Z razglasitvijo Tedna slovenske hrane dajemo pomemben poudarek slovenski hrani oziroma hrani iz lokalnega okolja.«
»Hkrati seznanjamo mlade s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujamo njihovo zanimanje za dejavnosti na kmetijskem področju.«
»Zajtrk z mlekom – super dan«
»Projekt odlično prispeva k ozaveščanju o pomenu lokalno pridelane hrane.«
»Slovenska hrana je zdrava in kakovostna, še posebej, če je lokalno pridelana.«
»Projekt je treba dograditi. Vladi dajmo pobudo, da dan razširimo v teden.«
»Sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka so pogosto navdih za slovensko umetnosti.«
»Ljudje, ki redno zajtrkujejo, imajo boljše prehranske navade, saj v svojo prehrano vnesejo več prehranskih vlaknin, manj nasičenih maščob in lažje vzdržujejo primerno telesno težo. Vsakodnevni zajtrk poskrbi tudi za jutranjo energijo, ki jo še posebej otroci in mladostniki potrebujejo za lažje sledenje učnemu procesu.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju